nieuws

Toch AdventureWorld in Zoetermeer

regios

Het grootste indoor attractie- en gamepark van Europa komt alsnog in Zoetermeer, zei burgemeester Charlie Aptroot in zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens een gemeentelijk woordvoerder is de zaak echter nog niet helemaal rond.

Toch AdventureWorld in Zoetermeer

‘De burgemeester heeft slechts een vooruitblik willen geven op mogelijke besluiten.’ Initiatiefnemer Arno Geul heeft al langere tijd plannen voor een megapark langs de A12 tussen Zoetermeer en Lansingerland. Het zogenoemde indoor attractie & game experience park AdventureWorld moet verrijzen op ontwikkellocatie Bleizo. In AdventureWorld kunnen bezoekers de nieuwste videogames en gadgets uitproberen, zoals ‘The Formula 1 Adventure’ in een Formule 1-simulator.

In 2009 sprak Geul in Vastgoedmarkt over een investering van 110 miljoen euro. AdventureWorld zou een omvang krijgen van 35.000 tot 40.000 m2. Maar nadien werd er weinig meer over gehoord. Aptroot hoopt dat de bouw- en omgevingsvergunning nog dit jaar worden geregeld. ‘Als dat lukt, kan het park over een jaar of vier, in 2018, opengaan’, zei hij gisteren in De Telegraaf. Geul was niet bereikbaar voor een verdere toelichting.

Tot 2009 hoopte Almere dat het megapretpark bij hen zou verrijzen. Zoetermeer en Almere zijn daarnaast ook nog beiden in de race voor een fonkelnieuw schaatscomplex, al leek die strijd eigenlijk al beslecht in het voordeel van Almere. Maar volgens Aptroot trekt Zoetermeer straks opnieuw aan het langste eind: ‘Almere denkt dat zij een groot schaatscomplex krijgen, wij laten ze nog even in de waan’. In september koos de KNSB na een lange strijd tussen Heerenveen, Almere en Zoetermeer definitief voor Icedome in Almere als het nieuwe schaatscentrum van Nederland.

Reageer op dit artikel