nieuws

Leyten levert eerste fase op project Centree Rotterdam

regios

De eerste fase van het project Centree Rotterdam aan de Laan op Zuid is op 18 december door Leyten Vastgoed Ontwikkeling opgeleverd. De eerste fase omvat een Brede School van ongeveer 3.000 m2, waarin een openbare montessorischool en een kinderdagverblijf zullen worden gevestigd. Het project is uitgevoerd door BAM Utiliteitsbouw.

Leyten levert eerste fase op project Centree Rotterdam

Leyten heeft voor de Brede School een 40-jarige huurovereenkomst afgesloten met de gemeente Rotterdam (2.550 m2) en een 15-jarige huurovereenkomst met Max Kinderopvang (450 m2). Leyten houdt de Brede School in eigendom en sloot hiervoor een financiering af bij BNG Bank. Het Fonds Maatschappelijk Vastgoed adviseerde Leyten hierbij.

De tweede fase omvat 4.000 m2 winkelruimte, 82 huurappartementen, vijftien koopwoningen en een parkeergarage voor 200 auto’s. Deze fase zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2014 worden opgeleverd. Het ontwerp is van architect Juli ontwerp en advies. De opdrachtsom van de bouw is 18,5 miljoen euro.

Het nieuwbouwproject Centrée Rotterdam ligt in de nieuwe wijk Parkstad op de Kop van Zuid. De nieuwbouwlocatie ligt tussen het Spoorweghavenpark en de Laan op Zuid. Het project is het begin van de ontwikkeling van de Spoorweghavenbuurt.

Reageer op dit artikel