nieuws

Begin bouw De weg naar Kralingen Rotterdam

regios

De bouw van 52 middeldure koopwoningen van het project De weg naar Kralingen is eind december in uitvoering genomen. Het project wordt gebouwd in opdracht van stadscorporatie Woonstad Rotterdam en is onderdeel van de vernieuwing van Kralingen West.

Begin bouw De weg naar Kralingen Rotterdam

Het project bestaat in totaal uit 200 woningen. De eerste fase bestaat uit 52 eengezins-koopwoningen en 40 huurappartementen met een parkeergarage en bedrijfsruimte. De eengezinswoningen worden in de zomer van 2014 opgeleverd. De oplevering van het appartementengebouw volgt in het eerste kwartaal van 2015. De oplevering van het totale plan vindt plaats in 2016.

De architectuur is gebaseerd op de stijl en sfeer van het historische deel van Kralingen. Venster Architecten heeft het ontwerp in samenwerking met de toekomstige bewoners vormgegeven, Het resultaat is een gevarieerd plan met herenhuizen, stads- en hofwoningen met prijzen van 250.000 tot 400.000 euro. De verkoop van de eerste fase van 52 woningen begon in mei 2013 en binnen vier maanden was alles verkocht. Voor de uitvoering van de nieuwbouw moeten ongeveer 350 gehorige, kleine, gedateerde portiekwoningen worden gesloopt.

Verkopende makelaars zijn Ooms Rotterdam en Kettner Makelaardij. De uitvoering is in handen van bouwbedrijf Van Wijnen.

Reageer op dit artikel