nieuws

Woongebouw Square in Kop Zuidas

regios

De Dienst Zuidas van de gemeente Amsterdam en de Amsterdamse woningbouworganisatie Wonam hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 110 middensegment-huurwoningen in het deelgebied Kop Zuidas, direct grenzend aan de Rivierenbuurt.

In het hoogwaardige woongebouw Square komt in totaal 7.000 m2 woonruimte met drie- en vierkamerappartementen. De overeenkomst wordt naar verwachting in april 2014 omgezet in een erfpachtaanbieding. In januari 2015 begint de bouw. Die zal ongeveer een jaar duren.

De woningen moeten voorzien in de groeiende behoefte onder jonge professionals aan betaalbare huurwoningen in Amsterdam. Alle appartementen krijgen een, luxe badkamer en een buitenruimte. Ook de ligging – binnen de Ring en toch in de Zuidas, aan de rand van de Rivierenbuurt en met NS/Metro Station RAI op loopafstand – maakt het gebouw een aantrekkelijke woonlocatie voor deze doelgroep. De gemiddelde huurprijs in Square bedraagt 800 euro.

Levs Architecten uit Amsterdam maakt het ontwerp voor Square. Onder het gebouw wordt een fiets- en bergingenkelder gerealiseerd. Op de begane grond komen horeca en retailvoorzieningen aan de pleinzijde.

Volgens Klaas de Boer, directeur van de Dienst Zuidas, is het project een teken dat de woningbouw in de Zuidas van de grond komt. ‘Binnenkort begint aan de Zuidelijke Wandelweg de bouw van 75 appartementen en in het centrum van de Zuidas is een week geleden de eerste paal geslagen van een woongebouw met 127 appartementen’, aldus De Boer. In het gebied zijn inmiddels ruim zeshonderd woningen gebouwd. De komende jaren komen daar ongeveer duizend woningen bij.

In Kop Zuidas zijn al Stadsdeelkantoor Zuid, de appartementen Luminuz, de synagoge voor de Liberaal Joodse Gemeente en Community College en Flow Amsterdam gerealiseerd. Recent is broedplaats en restaurant Old School geopend.

Wonam is een jonge woningbouworganisatie die nieuwe middensegment-huurwoningen realiseert in Amsterdam, gefinancierd met particulier vermogen. De corporatie blijft langdurig bij het project Square betrokken. Begin oktober nam Wonam 200 woningen in het Oranjekwartier in aanbouw.

Reageer op dit artikel