nieuws

Vesteda en Tilburg tekenen voor 500 middeldure huurwoningen

regios

Vesteda en de gemeente Tilburg hebben een overeenkomst getekend om jaarlijks zo’n honderd nieuwbouwwoningen in het middensegment van de vrije huursector te realiseren met een looptijd van vijf jaar. De gemeente Tilburg brengt geschikte bouwlocaties in beeld en brengt grondeigenaren, ontwikkelaars en bouwers in contact met eindbelegger Vesteda.

Tilburg blijft de komende jaren groeien door een aanhoudende vraag naar nieuwe woningen. De nieuwbouw van woningen stagneert door de afnemende vraag naar koopwoningen. Daardoor ontstaat er een tekort aan onder andere middeldure huurwoningen. Vesteda, fondsmanager van het grootste onafhankelijke Nederlandse woningbeleggingsfonds, en de gemeente Tilburg hebben afspraken gemaakt om de komende vijf jaar samen te werken om het tekort aan woningen in dit deel van de woningmarkt in te vullen. Inzet van Vesteda is om gedurende deze periode zo’n honderd huurwoningen per jaar aan zijn portefeuille toe te voegen.

Reageer op dit artikel