nieuws

Overeenstemming over winkelcentrum Leidsenhage

regios

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg en Unibail-Rodamco hebben gisteren op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de plannen voor herontwikkeling van winkelcentrum Leidsenhage. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Overeenstemming over winkelcentrum Leidsenhage

‘Leidsenhage in Leidschendam staat aan de vooravond van een nieuwe toekomst. De vergevorderde plannen maken van Leidsenhage een vernieuwd winkelparadijs met een hoogstaand winkelaanbod. Dat is goed voor de lokale economie,’aldus projectwethouder Peter van Ostaijen.

Unibail-Rodamco, eigenaar van grote regionale winkelcentra in Europa en de grootste eigenaar in Leidsenhage, is in nauwe samenwerking met de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het huidige winkelcentrum. Het beursfonds kondigde eerder dit jaar aan 200 miljoen euro te willen investeren in de vernieuwing en uitbreiding van het winkelcentrum. De plannen voorzien in een uitbreiding van 78.000 naar ruim 100.000 m2.

Het college meent dat hiermee de positie van Leidschendam-Voorburg als aantrekkelijke groene woonstad met goede voorzieningen verder wordt versterkt. Daarnaast draagt een vernieuwd topregionaal winkelcentrum bij aan de werkgelegenheid, met ruim 500 banen extra. Het plan leidt tot het uit de markt halen van 30.000 m2 leegstaande kantoren. ‘Hiermee levert de gemeente een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de leegstand in de regio Haaglanden’, aldus het college van B&W. De instemming van de gemeenteraad is nodig om de plannen daadwerkelijk te realiseren.

Reageer op dit artikel