nieuws

Leiden bouwt twee nieuwe parkeergarages

regios

Leiden krijgt er twee nieuwe parkeergarages bij. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond (28 november) besloten.

Leiden bouwt twee nieuwe parkeergarages

De gemeente begint in de loop van 2014 met de bouw van een parkeergarage onder de Lammermarkt voor 550 auto’s. Deze moet in 2017 klaar zijn. In datzelfde jaar volgt de realisatie van een garage onder de Garenmarkt voor 450 auto’s. Deze  is klaar in 2019.

De bouw van twee ondergrondse garages met 1.000 extra parkeerplaatsen in het centrum is onderdeel van het coalitieakkoord tussen D66, VVD, CDA en SP. De extra garage’s moeten de parkeerdruk in de stad verlichten. GroenLinks vindt ‘dat nut en noodzaak ontbreken voor deze waanzinnige investering van ongeveer 100 miljoen euro’.

De maximale kredietruimte die door de gemeente is uitgetrokken bedraagt 87,5 miljoen euro. Volgens verantwoordelijk wethouder Pieter van Woensel (VVD) blijft de investering onder dat bedrag. De gemeente blijft eigenaar van de beide garages. Wie de objecten gaat exploiteren is nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel