nieuws

Hoofdkantoor Dunea grondig opgeknapt

regios

Na bijna een jaar levert Heembouw op dinsdag 3 december het duurzaam gerenoveerde kantoorpand aan het Plein van de Verenigde Naties in Zoetermeer op. Het pand wordt overgedragen aan opdrachtgever Syntrus Achmea Real Estate & Finance, gedelegeerd ontwikkelaar Local en huurder Dunea.

Hoofdkantoor Dunea grondig opgeknapt

De renovatie werd mogelijk door een bijzondere samenwerking tussen Syntrus Achmea, Local en Dunea en is volgens betrokkenen ‘een goed voorbeeld om de structurele problemen op de Nederlandse kantorenmarkt aan te pakken’.

In 2012 stond het Plein van de Verenigde Naties in Zoetermeer nog in de top drie van lelijkste plekken in Nederland. De twee oude gebouwen uit de jaren tachtig stonden deels leeg. Inmiddels hebben de beide panden en het plein een metamorfose ondergaan. De gebouwen zijn samengevoegd tot een modern en duurzaam kantoorpand naar een ontwerp van Graziosi Progetti. Het wordt vanaf 23 december in zijn geheel door Dunea in gebruik wordt genomen. Alle kantoormedewerkers zijn hierdoor voortaan op één locatie gehuisvest.

Reageer op dit artikel