nieuws

Heijmans bouwt eerste fase Laurentius Ziekenhuis Roermond

regios

Heijmans heeft de voorlopige gunning ontvangen voor de eerste fase van de modernisering van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Het gaat om een gedeeltelijke renovatie van het oude gebouw (2.400 m2) en de nieuwbouw van 9.100 m2. De totale aanneemsom bedraagt bijna 25 miljoen euro.

Heijmans bouwt eerste fase Laurentius Ziekenhuis Roermond

De nieuwbouw krijgt een uitnodigende centrale entree en omvat verder de vitale medische functies in een nieuwe ‘hotfloor’ met complexe installatietechnische voorzieningen. De modernisering is noodzakelijk om de medische voorzieningen na de realisatie van de nieuwe hotfloor weer helemaal up-to-date te maken. Hier komen onder meer operatiekamers en de intensive care.

Verder wordt het ziekenhuis duurzamer, dankzij zonnepanelen die in de entree worden verwerkt en een ‘groen’ dak. Met het nieuwe compacte ziekenhuis hoopt de Stichting Laurentius Ziekenhuis efficiënter te kunnen werken en patiënten een prettige omgeving te kunnen bieden, die het herstel bevordert.

De werkzaamheden in Roermond beginnen in 2014 en de oplevering vindt plaats in 2017. Tijdens de werkzaamheden blijft het ziekenhuis in bedrijf.

Reageer op dit artikel