nieuws

Gemeente akkoord met Sportcampus op Varkenoord

regios

In 2015 begint de gemeente Rotterdam met de aanleg van de Sportcampus op Varkenoord. In 2018 volgt de opknapbeurt van Park de Twee Heuvels in Rotterdam-Zuid. De gemeenteraad besloot donderdag 28 november hiervoor 61 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Gemeente akkoord met Sportcampus op Varkenoord

De Sportcampus en Park de Twee Heuvels worden samen het sporthart van Rotterdam. Ruim drieduizend extra sporters kunnen er terecht. Varkenoord wordt een sportcomplex met plaats voor allerlei sporten, voetbal en atletiek, maar mogelijk ook verdedigingssporten, dans en bijvoorbeeld cricket of hockey. In 2015 begint de gemeente met de aanleg van de multifunctionele velden, zodat daar in de loop van 2016 op gespeeld kan worden. In 2017 is het clubverzamelgebouw klaar voor twee voetbalverenigingen.

In Park de Twee Heuvels kan op eigen gelegenheid worden gesport en gerecreëerd. Er worden nieuwe paden aangelegd voor fietsen, wandelen, skaten en hardlopen. De waterafvoer wordt verbeterd en de entrees van het park worden mooier gemaakt

In de verdere toekomst (2020-2035) moeten onderwijsvoorzieningen, een dubbele sporthal, (studenten)huisvesting, commerciële sportvoorzieningen, op sport gerichte kantoren en horeca een plaats in het gebied krijgen. De ontwikkeling van de Sportcampus en het opknappen van het park moet andere partijen verleiden om hierin te investeren.

Reageer op dit artikel