nieuws

Erbudak legt beslag op Slotervaartziekenhuis

regios

De familie Erbudak heeft beslag laten leggen op het Slotervaartziekenhuis. Dit heeft Gerjanne te Winkel, advocaat van voormalig bestuursvoorzitter Aysel Erbudak, vrijdag bevestigd.

Erbudak legt beslag op Slotervaartziekenhuis

Het beslag is gelegd op de aandelen van Delta Onroerend Goed, waarin de erven van grootaandeelhouder Jan Schram zitten. Die hadden het ziekenhuis verkocht aan zorgondernemer Loek Winter. Ex-bestuurder Erbudak, die met haar kinderen ook een belang in het ziekenhuis heeft, zegt een vordering op Delta te hebben. Hun belang in het ziekenhuis is verwaterd tot minder dan 1 procent door een volgens Erbudak onrechtmatige aandelenemissie.

Erbudak had de verkoop van het ziekenhuis aan de MC Groep van Winter aangevochten bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. De Ondernemingskamer zette woensdag grote vraagtekens bij de deal, maar gaf de tijdelijke onafhankelijke bestuurder van de ziekenhuis-holdings, Charlotte Insinger, de bevoegdheid te beslissen. Insinger besloot na alle belangen ‘zorgvuldig tegen elkaar te hebben afgewogen in het belang van alle betrokkenen de koopovereenkomst toch niet te ontbinden’. Naar verluidt wilden zorgverzekeraar Achmea en huisbankier ING niet meewerken.

Erbudak werkte met een internationaal ziekenhuisconcern aan een alternatief plan voor het Slotervaartziekenhuis. Die partij zou met een hoger bod willen komen dan de MC Groep en bovendien in het ziekenhuis willen investeren. Volgens Erbudak wordt het Slotervaart nu ‘gesloopt en in stukken opgeknipt’. Het ziekenhuis en grootaandeelhouder Delta Onroerend Goed zeiden van meet af aan dat ontbinding van de verkoop aan Loek Winter een onbegaanbare route was. Het Slotervaart voelde zich in ‘een wurgklem’ zitten door de machtsstrijd tussen de aandeelhouders Delta en Erbudak.

Reageer op dit artikel