nieuws

Eindhovens uitgaansgebied wordt proeftuin

regios

Het Stratumseind, de langste caféstraat van Nederland, staat voor een belangrijke opgave. Het Eindhovense gebied moet kwalitatief worden verbeterd, zowel op het gebied van veiligheid, samenwerking als ook economische levensvatbaarheid.

Eindhovens uitgaansgebied wordt proeftuin

De gemeente Eindhoven startte daarom een project ‘Stratumseind 2.0’ waarin ze intensief samenwerkt met ondernemers, politie, brouwerijen, vastgoedeigenaren, bewoners en de gemeente. Tegelijkertijd wordt het Stratumseind door de gemeente, het bedrijfsleven en onderwijs ingezet als ‘living lab’; met speciale meetapparatuur worden anonieme data verzameld over de bezoekers van de stapstraat, de omgeving en de plaatselijke omstandigheden. De straat wordt ook proeftuin voor een wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van licht op het gedrag van mensen.

Reageer op dit artikel