nieuws

Eerste zand voor nieuwe woonwijk in Houthaven

regios

Het eerste zand is gestort in de Amsterdamse Houthaven voor een nieuwe woonwijk. Het betreft land voor het zogeheten Kopblok dat wordt ontwikkeld door Synchroon. In dit gedeelte komen voornamelijk koopwoningen.

Eerste zand voor nieuwe woonwijk in Houthaven

Op 11 juli ondertekenden de projectontwikkelaar en stadsdeel West de overeenkomst voor de ontwikkeling van het Kopblok. Het zand dat in het water wordt gestort, is deels afkomstig uit andere projecten in de stad. Het duurt tweeënhalf jaar om de waterbodem onder het zand in te laten klinken. Dit betekent dat Synchroon medio 2015 kan beginnen met de bouw van de eerste fase van het Kopblok, dat in drie fasen wordt ontwikkeld. De verkoop begint naar verwachting medio 2014.

De Houthaven ligt in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt, vlakbij de Amsterdamse binnenstad. Hier verrijst de komende jaren een volledig klimaatneutrale woonwijk op zeven autoluwe eilanden in het IJ. Er komen ongeveer 2.000 woningen, 70 woonboten en 50.000 m2 aan voorzieningen zoals maatschappelijke functies, bedrijfsruimtes, horeca, scholen, een hotel en een zorgcentrum. De bouw van de brede school is al begonnen. Deze maand begint de bouw van Blok 0, negen zelfbouwkavels voor groepen. Het Kopblok is het eerste onderdeel dat gebouwd zal worden in het gedeelte van de Houthaven dat nu nog uit water bestaat.

Synchroon is een van de grotere ontwikkelaars van Nederland. Het bedrijf is een volle, zelfstandige dochter van TBI Holdings in Rotterdam.

Reageer op dit artikel