nieuws

Dok Vast realiseert meest duurzame DC

regios

Op het bedrijventerrein Vossenberg II in Tilburg heeft ontwikkelaar en belegger Dok Vast begin december een uiterst duurzaam distributiecentrum gerealiseerd.

Dok Vast realiseert meest duurzame DC

De Dutch Green Building Council (DGBC) kende vorige week het certificaat Breeam-NL ‘Outstanding’ toe aan het ontwerp van Habeon Architecten. Met een score van 87,13 procent is het centrum de hoogste outstanding-score ooit in Nederland behaald.

In het distributiecentrum is onder meer gebruik gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende led-verlichting en driedubbel isolatieglas. De gevels en daken zijn extra geïsoleerd en het gebouw heeft een warmtepomp. Het dak is geschikt gemaakt om in de toekomst 40.000 m2 zonnepanelen te kunnen plaatsen.

Er werd niet alleen een duurzaamheidsprestatie geleverd. De eerste fase van 20.000 m2 warehouse moest binnen drie maanden worden gerealiseerd. Het gehele project van ongeveer 45.000 m2 werd in slechts vijf maanden tijd opgeleverd (inclusief vergunningen). Bouwbedrijf Heembouw is verantwoordelijk voor de bouw.

Het grootste gedeelte van distributiecentrum is inmiddels door DB Schenker/Nokia Siemens Networks in gebruik genomen. Dok Vast ontwikkelt en investeert in duurzaam logistiek vastgoed. Het in 2006 opgerichte Oisterwijkse bedrijf legt de focus op innovatie en duurzaamheid met als doel besparingen voor de eindgebruiker te realiseren.

Reageer op dit artikel