nieuws

COD neemt grond af voor Motel One in Zuidas

regios

De Dienst Zuidas heeft dinsdag 17 december de grond van Kavel C1 aan de Europaboulevard overgedragen aan projectontwikkelaar COD. Op deze plek tegenover de hoofdingang van congrescentrum Rai Amsterdam ontwikkelt COD een hotel voor de Duitse budget-designketen Motel One. De ontwikkeling omvat 315 hotelkamers en 1.000 m2 winkel- en/of horecaruimte.

COD neemt grond af voor Motel One in Zuidas

Dit najaar ontving COD van de Dutch Green Building Council (DGBC) het ontwerpcertificaat Breeam-NL ‘Excellent’ (vier sterren) voor deze eerste Nederlandse Motel One-vestiging in Nederland. Met de DGBC werd daarvoor een zogenaamde bespoke-procedure doorlopen. In het ontwerp zijn onder andere zonnecollectoren, pv-cellen, groene daken, een optimale daglichttoetreding, waterbesparing, een wko-installatie, een binnenplaats met geluidscherm en nestgelegenheid voor vleermuizen geïntegreerd. Het is het eerste excellent-ontwerpcertificaat voor een zelfstandig hotelgebouw.

Tijdens het ontwerptraject is COD begeleid door duurzaamheidadviseur BenR. De bouwvoorbereidingen door hoofdaannemer Pleijsier Bouw beginnen direct. De oplevering is gepland in het tweede kwartaal van 2015. Het hotelproject van 10.200 m2 is een jaar geleden verkocht aan de institutionele Duitse belegger Union Investment Real Estate.

Reageer op dit artikel