nieuws

Aangepast plan van Red de Kuip

regios

Stichting Red de Kuip in Rotterdam legt vanavond een aangepast plan voor verbouwing van het Feyenoordstadion voor aan de aandeelhouders. Ook de directies van de voetbalclub en de Kuip, die zich eerder keerden tegen de plannen van de stichting, zijn bij de presentatie aanwezig.

Aangepast plan van Red de Kuip

Dat maakte Erwin Eekelaar van Red de Kuip vrijdag (6 december) bekend. Het eerdere plan van de stichting, dat was begroot op 117 miljoen euro, is op belangrijk punten aangepast. Het kost daardoor nu ook meer: 141 miljoen euro. In het nieuwe plan wordt de gemeente gevraagd voor een bedrag van bijna 40 miljoen euro garant te staan. In de plannen waar het college eerder achter stond was de garantiestelling nog bijna 200 miljoen, inclusief grondaankopen.

In het nieuwe plan komen alle gasten droog te zitten. Eerder was dat nog maar een gedeelte. De voetballers blijven echter in de openlucht spelen. Naast een groter dak zijn de businessfaciliteiten verbeterd, zodat gasten makkelijker kunnen netwerken. In de eerdere plannen was die mogelijkheid er niet. Verder zijn de looplijnen voor het publiek verbeterd.

Eekelaar heeft goede hoop dat het verbeterde plan op steun kan rekenen van de aandeelhouders en de directies van de voetbalclub en het stadion. ‘We hebben al geluiden gehoord dat we met ons plan in ieder geval tot de top 3 zijn gedrongen’, aldus Eekelaar.

Plannen voor een nieuw stadion in Rotterdam ketsten in juli van dit jaar af omdat een meerderheid van de gemeenteraad zich niet kon vinden in de plannen. D66 had toen de doorslaggevende stem in een uiteindelijk nee tegen een geheel nieuw te bouwen stadion.

Reageer op dit artikel