nieuws

Woonbedrijf en Ballast Nedam plaatsen 74 iQwoningen

regios

In Eindhoven werd dinsdag de officiële starthandeling verricht voor 74 energieneutrale huurwoningen in Tongelresche Akkers/Berckelbosch. Deze zogenoemde ‘iQwoningen’ zijn een innovatief woonconcept van Ballast Nedam. Ze worden in opdracht van de Eindhovense woningcorporatie Woonbedrijf neergezet.

Woonbedrijf en Ballast Nedam plaatsen 74 iQwoningen

De woningen worden grotendeels in de fabriek vervaardigd. Dat levert veel voordelen op: een constante hoge kwaliteit, geen verspilling, een zeer korte bouwtijd, minimale overlast voor de omgeving en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Momenteel staat de iQfabriek vol met elementen voor de nieuwbouwwoningen, klaar om geplaatst te worden. Per dag worden er twee woningen geplaatst, die zes weken later geheel zijn afgewerkt. De woningen worden in zeven fasen opgeleverd. De woningen in de eerste fase zijn medio december klaar, die in de laatste fase naar verwachting in april 2014.

Tongelresche Akkers/Berckelbosch is een integrale gebiedsontwikkeling van Ballast Nedam ten oosten van het centrum van Eindhoven. De bouwstijl is geïnspireerd op de jaren dertig: hoge kappen en forse overstekken, roodoranje bakstenen en een horizontale raamindeling.

Reageer op dit artikel