nieuws

Woningen en bedrijven op Connexxion-terrein

regios

De gemeente Haarlem wil dat de voormalige busremise en de kantoren van Connexxion aan de Leidsevaart worden gesloopt om plaats te maken voor ongeveer 200 woningen, bedrijfsruimte en plaatsen voor tien woonwagens.

Dit voornemen staat in een samenvatting van het zogenoemde Stedenbouwkundig Programma van eisen. Op het totale terrein, nu nog in bezit van het vervoerbedrijf Connexxion, is ruimte voor maximaal 30.000 m2 bebouwing. Het overgrote deel is bedoeld voor woningbouw. 30 Procent is voor andere functies, zoals bedrijfsruimte. Ook wil de gemeente graag een school, kinderopvang en een huisartsenpraktijk in het gebied tussen de Leidsevaart en de Vomar-vestiging aan de Stephensonstraat. Het stedenbouwkundige programma van eisen is het algemene plan waarmee de toekomstige eigenaar rekening moet houden bij de ontwikkeling van het terrein. De Connexxion-opstallen staan sinds begin 2006 te koop, toen het vervoerbedrijf de remise verhuisde naar een pand in de Waarderpolder. Connexion laat weten dat nog niet duidelijk is wie de nieuwe eigenaar wordt.

Reageer op dit artikel