nieuws

Van der Laan opent Waterlandplein

regios

Burgemeester Eberhard van der Laan opende maandag samen met bewoners het vernieuwde Waterlandplein in Amsterdam-Noord. De voltooiing van dit plein met ruim 500 woningen, tal van voorzieningen en een nieuw winkelcentrum vormt een mijlpaal in de verbetering van de Waterlandpleinbuurt.

Van der Laan opent Waterlandplein

De afgelopen drie jaar zijn op het Waterlandplein 319 woningen in zes nieuwe woontorens gebouwd. De hoogste toren, de Noordertoren, is 66 meter hoog en telt zeventien etages. De nieuwe woningen vormen een geheel met de 222 op hoog niveau gerenoveerde sociale huurwoningen die al voor de nieuwbouw gereed kwamen. De kwalitatief goede woningen (koop, vrije sector en sociale huur) bieden plaats aan zowel huidige als nieuwe bewoners.

Het winkelcentrum van 10.000 m2 vormt het nieuwe centrum van de Waterlandpleinbuurt. Van de winkelruimte is 98 procent verhuurd. Het plein is er voor de dagelijkse boodschappen van buurtbewoners, maar heeft ook trekkers als Big Bazar en de eerste Action in Amsterdam-Noord. Midden op het plein staat een horecapaviljoen. Het plein heeft ook 4.000 m2 aan voorzieningen, zoals het Huis van de Wijk, de openbare bibliotheek, een gezondheidscentrum met apotheek, fysiotherapie- en huisartsenpraktijk, een Ouder Kindercentrum en een sportschool. Het Waterlandplein is ontwikkeld door Nieuw Waterlandplein CV, bestaande uit Ymere en AM.

Reageer op dit artikel