nieuws

Startersappartementen in getransformeerd kantoorpand

regios

De officiële opening van het Utrechtse appartementencomplex De Kaap, met vijftig startersappartementen van Jebber, vond maandag plaats. De appartementen bevinden zich in een getransformeerd kantoorgebouw aan de Kaap Hoorndreef in de Utrechtse wijk Overvecht, op de eerste tot en met zesde verdieping. Op de begane grond blijft de komende tien jaar nog een kantoorruimte met een eigen entree in gebruik. De verbouwing van De Kaap werd in zes maanden tijd afgerond.

Startersappartementen in getransformeerd kantoorpand

Bij de opening waren naast de huurders ook MidNed Projectontwikkeling, aannemer J.P. van Eesteren en Strand NL architectuur en interieur aanwezig, allen betrokken bij het project. Jebber verwezenlijkt huur- en koopwoningen voor starters in bestaand vastgoed. Starters kunnen een deel van de woningen direct kopen. De huurwoningen blijven in beheer bij Jebber en worden na een aantal jaren verkocht aan individuele starters. Jebber is een dochteronderneming van Stichting Studenten Huisvesting (SSH). De Kaap is het eerste opgeleverde project van Jebber met woningaanbod voor starters voor onbepaalde tijd. Het is ook het eerste project in Utrecht waarin tientallen sociale huurwoningen tegelijk via een loting zijn verhuurd en het tweede permanente transformatieproject in Utrecht sinds jaren.

Reageer op dit artikel