nieuws

Stadsbestuur wil investeren in project Smakkelaarsveld

regios

De vastgoedontwikkeling aan het Smakkelaarsveld in het stationsgebied van Utrecht is weer een stap dichterbij gekomen nu de aanbesteding is afgerond. Dat meldt het stadsbestuur van Utrecht.

Stadsbestuur wil investeren in project Smakkelaarsveld

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om voor de ontwikkeling van het multifunctionele complex een onbekend geldbedrag vrij te geven, zodat ontwikkelaar Vorm Holding het gebouw van Rapp+Rapp kan realiseren.

De raad neemt hierover eind dit jaar een besluit. Het complex krijgt 240 starterswoningen, acht film- en theaterzalen, een mediahuis/bibliotheek en een fietsenstalling met 1.000 plekken. Ook het Smakkelaarsveld zelf wordt opnieuw ingericht. Het veld ligt rond de Daalse Kwint, de (toekomstige) Catharijnesingel, winkelcentrum Hoog Catharijne, Stationsplein Oost en het spoor.

Victor Everhardt, wethouder Stationsgebied, zegt over het resultaat van de aanbesteding: ‘Het mooie van dit voorstel is dat een groot deel van het financiële risico bij de markt komt te liggen. De ontwikkelaar neemt de afzet van de woningen op de bovenste verdiepingen van het nieuwe gebouw voor zijn rekening.’ De bouw begint naar verwachting in 2016, de oplevering staat voor 2019 gepland.

Reageer op dit artikel