nieuws

Sloop leegstaande panden Hamstraat Kerkrade

regios

De provincie Limburg begint volgende week met de sloop van een aantal leegstaande panden aan de Hamstraat in Kerkrade. De sloop is onderdeel van de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg. MNO Vervat, de aannemer van de Buitenring, voert deze uit.

De Raad van State verleende op 16 november 2012 toestemming voor de voorbereidende werkzaamheden, waaronder de sloop van panden. Hoewel de komst van de Buitenring op dit deel in Kerkrade nog niet zeker is, willen beide partijen met de sloop een verdere verloedering tegengaan.

Het gaat het om de leegstaande panden aan de Hamstraat 95, 97, 101, 103, 107 en 111. Die staan al een tijd leeg en zorgen voor een verpauperd straatbeeld. In de panden komt asbest voor, met gevaar voor de volksgezondheid en het milieu.

Reageer op dit artikel