nieuws

‘Schadetaxatie aardbevingen schiet tekort’

regios

Schadetaxaties van huizen met aardbevingsschade in Groningen schieten tekort. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) laat deze ramingen uitvoeren door lokale taxateurs, maar die werken allemaal verschillend en zonder een vast protocol. Daarom is een contra-expertise zeer aan te bevelen, zei Vereniging Eigen Huis (VEH) vrijdag.

‘Schadetaxatie aardbevingen schiet tekort’

Bij een woonhuis in Warffum zorgde zo’n contra-expertise ervoor dat een eerste schadebedrag van 14.550 euro werd opgetrokken naar 31.830 euro. De NAM, die onder Groningen naar gas boort met bodemverzakkingen en aardbevingen als gevolg, vergoedt de second opinion, stelt VEH. De vereniging wil dat huiseigenaren in het gaswinningsgebied een onafhankelijke inspectie van de woning kunnen laten uitvoeren, nog voordat er schade ontstaat. Zo ontstaat een beeld van de bestaande situatie, zodat er later geen gedoe komt over gebreken en zwakke plekken.

Reageer op dit artikel