nieuws

Rotterdam maakt duizenden huizen zuiniger

regios

In Rotterdam worden de komende jaren 7.000 huurwoningen opgeknapt en energiezuiniger gemaakt. Het is de bedoeling om ook 3.000 particulieren zo ver te krijgen dat ze hun huis duurzamer maken. Dat heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt.

Rotterdam maakt duizenden huizen zuiniger

In het project werken bewoners, woningcorporaties, ontwikkelaars, banken en energieleveranciers samen. Ze hopen voor het eind van 2018 in totaal 10.000 woningen te verduurzamen. Rotterdam zegt hiermee een voorschot te nemen op de uitwerking van het nationale Energieakkoord, waarin maatregelen staan om meer huishoudens tot energiebesparing aan te zetten.

‘De gemeente heeft in samenwerking met vijftien partners uit onder andere de bouw- en energiewereld de aanzet gegeven om in een hoger tempo bestaande woningen te verduurzamen. Hierbij gaat het om woningen die worden gerenoveerd en energiezuinig worden gemaakt’, aldus de gemeente. Met het project is een investering gemoeid van ruim 67 miljoen euro. Het leidt tot extra werkgelegenheid en leerwerktrajecten. In totaal zouden de werkzaamheden 600 nieuwe banen opleveren.

Reageer op dit artikel