nieuws

Provast ontwikkelt hoogste woontoren Amsterdam

regios

Provast is door de gemeente Amsterdam geselecteerd voor de ontwikkeling van een woon- en hoteltoren van 100 meter hoog. De prestigieuze ‘Amsteltower’ verrijst pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m2. De ‘Amsteltower’ wordt met 100 meter de hoogste woontoren van Amsterdam, met een uitzicht over de stad.

Provast ontwikkelt hoogste woontoren Amsterdam

De toren is ontworpen door Powerhouse Company en omvat 7.500 m2 aan hotelfuncties en 192 huurwoningen, hoofdzakelijk in het populaire middensegment. Het ontwerp past binnen het vigerende bestemmingsplan. Provast verwacht met dit hoogwaardige mixed-use project aan een grote behoefte te kunnen voldoen.

Igor Roovers, directeur van het gemeentelijk Projectbureau Oost: ‘Bij deze tender heeft Provast een ontwerp ingediend dat mede door zijn slanke vorm en zorgvuldige detaillering een verrijking is van de skyline aan de Amstel. Wij zijn erg te spreken over het ontwerp en de wijze waarop Provast invulling heeft gegeven aan deze complexe ontwikkelingsopgave, waarin ook de wensen van de omgeving zo veel mogelijk zijn verwerkt. De realisatie van deze markante toren is een eerste grote stap in de ontwikkeling van het gebied rondom het Amstelstation.’

Voor het ontwerp heeft Provast zich laten bijstaan door Powerhouse Company, IMd Raadgevende Ingenieurs, geluidsadviseur Peutz, Ingenieursbureau Linssen en BBN Adviseurs. Het project vergt een investering van ongeveer 70 miljoen euro.

Reageer op dit artikel