nieuws

Prijzen voor woning- en herontwikkelingsprojecten

regios

Op dinsdag 17 december reikt de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest de zestiende Zuiderkerkprijs uit voor het beste woningbouwproject van het afgelopen jaar. Wethouder Carolien Gehrels vergeeft de Geurt Brinkgreve Bokaal voor het beste renovatie- of herontwikkelingsproject. Dat maakte de gemeente Amsterdam gisteren (27 november) bekend.

Genomineerd voor de Zuiderkerkprijs zijn De Studio GAK Noordvleugel, IJdock Gebouw 2 en Kraaipanschool. De Studio is een project van BLP1 Properties, AM en Stadgenoot naar een ontwerp van Wessel de Jonge architecten en ZECC architecten. IJdock Gebouw 2 is ontwikkeld door ASR Vastgoed Ontwikkeling en ontworpen door Zeinstra van Gelderen architecten. Kraaipanschool is in opdracht van woningcorporatie Ymere gerealiseerd naar een ontwerp van Architectenbureau Hoogeveen.

De drie nominaties voor de Geurt Brinkgreve Bokaal zijn Andaz Amsterdam Prinsengracht, het Cygnus Gymnasium en Muziekgebouw Splendor. Opdrachtgevers zijn Aedes Real Estate en Marcel Wanders (Andaz), Stichting ZAAM (Cygnus) en de gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum (Splendor). De prijsuitreiking is vanaf 16.30 uur in Tandwielfabriek Blom in de Nieuwe Ridderstraat 15 in Amsterdam.

Reageer op dit artikel