nieuws

Oplevering 235 koopwoningen Oostpoort

regios

De Ontwikkelingscombinatie Polderweggebied heeft de eerste woningen in Oostpoort in Amsterdam-Oost opgeleverd. De komende vier maanden levert de combinatie van Bouwfonds Ontwikkeling, Ymere en Stadgenoot 235 koopwoningen in het gebied op.

Oplevering 235 koopwoningen Oostpoort

Oostpoort is op dit moment het grootste bouwproject in Amsterdam. Van de 235 koopwoningen in het westelijk deel is inmiddels 70 procent verkocht.

Op het voormalige terrein van de Oostergasfabriek aan de Linnaeusstraat/Polderweg ontstaat een centrumgebied met 600 woningen, 18.000 m2 winkel- en horecaruimte en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage met ruim 874 plaatsen. Daarnaast zijn er in het gebied diverse stedelijke en culturele voorzieningen, zoals het Stadsdeelhuis, Muziekmakerscentrum muzyQ, het Sportfondsenbad Oost, de Wethouder Verheijsporthal en fitnessclub Sports World. Oostpoort wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam en stadsdeel Oost.

Reageer op dit artikel