nieuws

Odfjell Rotterdam feitelijk failliet

regios

Tankopslagbedrijf Odfjell in Rotterdam is technisch failliet. Iedere maand stort het moederbedrijf in Noorwegen geld om te kunnen overleven. Er is sinds de stillegging in juli vorig jaar 62 miljoen euro in de Rotterdamse nevenvestiging geïnvesteerd.

Odfjell Rotterdam feitelijk failliet

Dat betoogde Odfjell-directeur Theo Olijve maandag tijdens de strafzaak tegen het bedrijf. ‘We hebben nog maar 40 procent van onze tanks in gebruik. Daardoor zijn we sterk verliesgevend. We dachten na enkele maanden weer volledig operationeel te zijn, maar dat lukte niet, omdat we verschillende tanks niet meer in gebruik gaan nemen, maar nieuwe tanks gaan bouwen.’

Hij gaf toe dat het bedrijf jarenlang niet de juiste prioriteiten stelde en dat daardoor grote risico’s zijn genomen. Odfjell wordt er onder meer van beschuldigd dat er geen goedgekeurd inspectie- en onderhoudsprogramma met betrekking tot de brandbestrijdingsmiddelen aanwezig was. Ook werden de blusinstallaties niet eenmaal per jaar getest en werden vacuüm drukventielen onvoldoende gecontroleerd.

Reageer op dit artikel