nieuws

Meer sturing kantorenmarkt Limburg gewenst

regios

Er is meer sturing nodig op de kantorensector in Limburg. Dat is de conclusie van onderzoekbureau Etil in de eerste kantorenmonitor Limburg die in opdracht van de provincie is gemaakt. Een en ander heeft te maken met de groeiende leegstand van kantoren.

In Limburg groeide het aantal kantoren in de afgelopen twintig jaar flink. Er kwamen zestig kantoren bij met een vloeroppervlakte van in totaal 50.000 m2 bij. De laatste vijf jaar kwam hier de klad in waardoor nu veel kantoren leegstaan. Omdat er tegenwoordig anders wordt gewerkt, is daarbij minder kantoorruimte nodig per werknemer. Ook neemt het aantal kantoorbanen af.

Van de in totaal 2,7 miljoen vierkante meter kantoorruimte in Limburg is 68 procent te vinden in vijf steden: Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen, Venlo en Roermond. ‘De cijfers zijn aanleiding om samen met de kantorensteden te bezien hoe nader beleid te formuleren’, laat gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken in een eerste reactie weten. Er wordt besproken hoe er kan worden ingegrepen om het probleem beheersbaar te houden: ‘en wel op een zodanige manier dat ook de vastgoedpartijen hun verantwoordelijkheid zullen/kunnen nemen’. De kantorenmonitor van Etil is te vinden op www.limburg.nl

Reageer op dit artikel