nieuws

Koningin opent Máxima-kazerne marechaussee

regios

Koningin Máxima heeft dinsdag (26 november) de naar haar vernoemde kazerne van de Koninklijke Marechaussee in Badhoevedorp geopend. Het nieuwe onderkomen biedt plek aan stafpersoneel, 1.800 marechaussees en de betrokken brigades van Schiphol en omgeving.

Koningin opent Máxima-kazerne marechaussee

Het pand huisvest naast kantoren, vergaderruimtes en een bedrijfsrestaurant ook een school voor interne opleidingen, 340 slaapvertrekken, schietbanen en sportfaciliteiten. Daarnaast zitten de meldkamer van de Marechaussee Schiphol en het cameratoezicht in de Koningin Máximakazerne. Hiermee zijn bijna alle diensten onder één dak ondergebracht.

Brigade-generaal Harry van den Brink, commandant van het marechausseedistrict Schiphol, sprak van een ‘mijlpaal in de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee’. Volgens hem is er de laatste decennia veel veranderd en kreeg de marechaussee op de luchthaven steeds meer taken. ‘We groeiden steeds meer uit ons jasje.’ De kazerne is nog niet helemaal klaar. Volgens Van den Brink wordt er nog gebouwd aan de school, de sportvoorzieningen en de schietbaan.

Reageer op dit artikel