nieuws

Ieren willen hostel met 1.400 bedden aan Weesperzijde

regios

Het voormalige hoofdkantoor van de Brandweer Amsterdam-Amstelland aan de Weesperzijde in Amsterdam-Oost wordt wellicht een hostel met 1.400 bedden. Dat schrijft Het Parool.

Ieren willen hostel met 1.400 bedden aan Weesperzijde

Het plan is afkomstig van de Ierse zus en broer Ann en Ivan Dolan, die de panden Weesperzijde 99 en 99A eerder hebben gekocht. Eind 2009 is de brandweer verhuisd naar de Karspeldreef 16 in Amsterdam-Zuidoost.

De kans dat de Ieren hun plannen kunnen verwezenlijken, lijkt niet bijster groot. Woensdag ageerden honderden buurtbewoners tijdens een informatieavond tegen het hostelplan. Ze vrezen dat hun rust wordt verstoord door blowende en zuipende jongeren. De familie zegt zich niet op het laagste segment jonge backpackers te richten maar op de wat oudere. De buurt gelooft daar vanwege de lage prijzen niet in. Stadsdeelbestuurder Jeroen van Spijk zegt dat er een horecabestemming op het pand rust, maar dat de kopers nog vergunningen moeten aanvragen voor hun specifieke plannen.

Reageer op dit artikel