nieuws

Hoogste punt station Breda

regios

Vrijdag werd het hoogste punt bereikt van het nieuwe station van Breda. NS, ProRail en de gemeente Breda zetten met de bouwers van Ballast Nedam/Hurks het nieuwe station vast in het zonnetje. In een paar maanden tijd is aan de noordkant van het spoor het eerste deel van de ruwbouw van het nieuwe station uit de grond gestampt.

Hoogste punt station Breda

Het gebouw telt nu vijf verdiepingen. Vorige week is gestart met de aanleg van het dak. Het nieuwe station integreert werken, wonen, winkelen en reizen in één gebouw. Het station heeft straks zes sporen, drie perrons, een busstation, 22.000 m2 kantoorruimte en 150 woningen. De ondergrondse passage telt 9000 vierkante meter winkelruimte. Op het dak komt een parkeerplaats voor 720 auto’s.

Reageer op dit artikel