nieuws

Herontwikkeling Scala College in Alphen aan den Rijn

regios

Blauwhoed en de gemeente Alphen aan den Rijn hebben een koopovereenkomst getekend voor het voormalige Scala College in Alphen aan den Rijn. Blauwhoed gaat het leegstaande monument herontwikkelen.

In totaal komen er 32 koopappartementen, verdeeld over het monumentale hoofdgebouw en een nieuw te bouwen appartementenblok. De gemeente en Blauwhoed werken het plan in nauwe samenwerking verder uit.

De ligging tussen het centrum van Alphen aan den Rijn en het Burgemeester Visserpark maakt de locatie van het voormalige Scala College uitermate geschikt voor een aantrekkelijke woonomgeving. Het hoofdgebouw van begin vorige eeuw is een gemeentelijk monument en wordt in oude luister hersteld. Het biedt straks plaats aan negen appartementen verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping. Op het achterterrein komen in een trapsgewijs appartementengebouw nog eens 23 appartementen. Er komt een inpandige parkeergarage en tussen de oudbouw en de nieuwbouw ontstaat een ruime binnentuin. Alle appartementen krijgen daarnaast een riante privé buitenruimte.

Reageer op dit artikel