nieuws

Herbouw Havenkantoor Zaandam

regios

Projectontwikkelaar Jan Hein Bakker bouwt samen met ondernemer Ruud Moes een replica van het oude Havenkantoor van Zaandam op de Beatrixbrug. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Herbouw Havenkantoor Zaandam

Het oorspronkelijke gebouw met zijn kenmerkende trapgevels stond tot begin jaren zestig tussen de Wilhelminasluis en de grote sluis. ‘Het Havenkantoor was hét icoon van Zaandam. Het was het eerste wat alle schippers zagen wanneer ze de stad in voeren’, aldus Bakker.

Het Havenkantoor, naar een ontwerp van gemeentearchitect J. Doodhagen, werd in 1912 in gebruik genomen. Nog geen vijftig jaar later moest het gebouw plaatsmaken voor het Zaangemaal. De replica krijgt net als het oorspronkelijke gebouw een omvang van 150 m2. Als huurder denken Bakker en Moes aan een horecabedrijf. Ze zullen het pand in eigendom houden.

Reageer op dit artikel