nieuws

Heijmans bouwt duurzame wijk Nijmegen

regios

Heijmans begint met de bouw en verkoop van de tweede fase van het woningbouwproject de Groene Oever in Nijmegen. De woningen komen aan de nieuwe Lentse Plas in De Waalsprong.

Heijmans bouwt duurzame wijk Nijmegen

De eerste bouwfase –zeventien eengezinswoningen met energielabelklasse A+++ – is opgeleverd. In de tweede fase worden 34 eengezinswoningen, zeven tweekappers en vrijstaande woningen en een appartementengebouw met 39 wooneenheden gerealiseerd.

De Groene Oever is het duurzaamste woningbouwproject van Nijmegen. Het project ligt in een groene omgeving aan de rand van een recreatiegebied en een grote waterplas. Daarnaast zijn de woningen zeer energiezuinig. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, er zijn warmwateraansluitingen voor de vaatwasser en de wasmachine en ze worden verwarmd met restwarmte. Hierdoor wordt er 60 procent minder CO2 uitgestoten. Dit vertaalt zich in een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,32. Vanwege de voorbeeldfunctie van de Groene Oever heeft Heijmans subsidie ontvangen van de provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen.

Reageer op dit artikel