nieuws

Gedwongen verkoop kavels Megahome

regios

In totaal 206 bouwkavels en 24 voltooide woningen van de Almelose projectontwikkelaar Megahome komen onder de hamer tijdens een online executieveiling. De woningen zijn gereed of zo goed als gereed. Dat meldt Cobouw.

Gedwongen verkoop kavels Megahome

De verkoop gebeurt in opdracht van de financier. Die besloot gebruik te maken van zijn hypotheekrecht, zo verklaart Robert Kat van DTZ Zadelhoff in Cobouw. Deze vastgoedspecialist verzorgt de uitvoering van deze veiling. Megahome wil vooralsnog geen mededelingen doen over de gerezen problemen rond zijn financiële verplichtingen.

De regionale omroep RTV Oost memoreert dat begin dit jaar de veiling van ruim honderd kavels nog op het laatste moment werd afgeblazen. Die executieveiling werd toen aangevraagd door de Rabobank Hengelo, een van de grootste schuldeisers van het bedrijf. Ook nu heeft een schuldeiser de veiling aangevraagd. Het gaat volgens verschillende betrokkenen weer om de Rabobank, meldt RTV Oost.

De kavels die begin december geveild worden, liggen vooral in Overijssel. Het gaat onder meer om kavels in Almelo, Hengelo, Balkbrug, Borne, IJhorst, Rouveen en Wierden. Megahome was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel