nieuws

Forse uitbreiding horeca centrum Brunssum

regios

De afgelopen maanden openden verschillende nieuwe horecazaken hun deuren in het centrum van Brunssum. Bij elkaar betreft het een uitbreiding van 1.000 m2. Deze trend lijkt zich ook in het nieuwe jaar voort te zetten. Hierdoor is de leegstand in het centrum in korte tijd met 5 procent teruggelopen. Dat meldt de gemeente Brunssum.

Forse uitbreiding horeca centrum Brunssum

Op het Lindeplein ging in oktober restaurant Macedonië open. Een maand later opende op de kop van de Schiffelerstraat Domino’s Pizza de deuren. Begin volgend jaar vestigt zich in de Kerkstraat het Japanse restaurant Yumi Sushi.

De gemeente is daarnaast in gesprek met initiatiefnemers voor een high tea-etablissement en een trendy lunchroom. Verder heeft een nieuwe exploitant interesse in het leegstaande grand café FF Anders. Onlangs werd een vergunning verleend voor een interne renovatie van het café.

Daarnaast kreeg het horeca-aanbod in Brunssum een kwaliteitsimpuls door moderniseringen van het bestaande aanbod, bijvoorbeeld van het Italiaanse restaurant La Storia aan het Lindeplein.

Reageer op dit artikel