nieuws

Exploitant renoveert Middelburgs theater

regios

Aan de al jaren durende zoektocht naar een goede theatervoorziening in Middelburg lijkt een einde te komen. De gemeente bereikte met exploitant Frans Lievens een akkoord over het opknappen van de huidige schouwburg aan het Molenwater.

Het oorspronkelijke plan voor nieuwbouw is daarmee vermoedelijk definitief van de baan. De gemeente Middelburg liet woensdag weten dat Lievens de renovatie van de schouwburg zelf gaat uitvoeren. Het college van B en W wil de exploitant daarvoor een jaarlijkse bijdrage geven van 1,2 miljoen euro. Daarvan is 0,7 miljoen euro bestemd voor programmering en 0,5 miljoen euro voor onderhoud. Het voorstel komt op 16 december aan de orde in de gemeenteraadsvergadering. In 2005 kwam de bouw van het nieuwe theater stil te liggen, omdat de bouwput niet stevig genoeg was en aangrenzende huizen verzakten.

Reageer op dit artikel