nieuws

Eerste paal woontoren 900 Mahler op Zuidas

regios

De eerste paal van de 22 verdiepingen tellende woontoren 900 Mahler en de daaronder gelegen parkeergarage is afgelopen donderdag geslagen. 900 Mahler is een ontwikkeling van G&S Vastgoed. Pensioenbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance is de grootste afnemer van het gebouw. 900 Mahler maakt deel uit van de ontwikkeling kavel 14 en 16 in het Gershwin-gebied van de Zuidas in Amsterdam.

Eerste paal woontoren 900 Mahler op Zuidas

Syntrus Achmea Real Estate & Finance belegt namens twee pensioenfondsen in het grootste deel van de woningen. Het gaat om tachtig appartementen voor de verhuur, verspreid over de eerste negen verdiepingen. Ze variëren in grootte van 70 tot 120 m2, met huren vanaf 1.000 euro. Marktonderzoek toont aan dat er veel vraag is naar dit hogere segment woningen, waarbij het voorzieningenniveau en de nabijheid van uitvalswegen belangrijke criteria zijn. Syntrus Achmea heeft het volste vertrouwen in de ontwikkeling van de Zuidas als woongebied. Juist de mix van woningen en kantoren maakt dit gebied voor de lange termijn interessant, denkt het bedrijf.

Er komen in totaal 149 appartementen in de toren. De appartementen en penthouses van G&S Vastgoed zijn 80 tot 280 m2 groot en liggen op de negende tot en met 22e verdieping. Zij zullen begin 2014 officieel in de verkoop gaan. 900 Mahler is ontworpen door Inbo architecten. Het project bestaat uit twee torens op één plint, waardoor de woningen zo veel mogelijk profiteren van daglichttoetreding en uitzicht en een maximale woonkwaliteit wordt gegarandeerd. Met New York als voorbeeld, heeft het gebouw een gevel van bruine gemêleerde baksteen, bovenin voorzien van de zo typisch New Yorkse terugliggende torenbekroning, met op de begane grond een ruime, open gevel en ruimtes met hoge plafonds voor winkels en horeca. 900 Mahler heeft een eigen HomeApp, die ervoor zorgt dat zowel facilitaire services als functies in de woning binnen handbereik zijn. De woontoren is medio 2016 gereed.

De bouw van kantoorontwikkeling 1000 Mahler, ook van G&S Vastgoed, begint in de loop van 2014. Dit project omvat zeven bouwlagen, waarvan 7.600 m2 kantoor en 860 m2 voorzieningen op de begane grond. Bij de aankondiging van dit project, twee jaar geleden, werd ConQueastor als huurder van de kantoormeters genoemd, maar dat is van de baan. Er zouden inmiddels wel twee andere gegadigden zijn.

Reageer op dit artikel