nieuws

Eerste paal nieuwbouw Stibbe

regios

Op de Beethovenstraat aan de Amsterdamse Zuidas is gistermiddag 27 november de bouw begonnen van het nieuwe Stibbe-kantoor. De nieuwbouw is een ontwikkeling van Dura Vermeer Vastgoed naar een ontwerp van Jo Coenen Architects en Urbanists. Dura Vermeer Bouw Midden West en Dura Vermeer Bouw Hengelo zijn verantwoordelijk voor de bouw.

Eerste paal nieuwbouw Stibbe

Advocatenkantoor Stibbe is sinds 1992 gehuisvest in de Stibbe-toren aan de Strawinskylaan in Amsterdam. Het was een van de eerste kantoren die zich vestigde aan de Amsterdamse Zuidas.

Het nieuw te bouwen kantoor, aan de rand van het Beatrixpark, telt negen verdiepingen. Stibbe koos voor een herkenbaar ‘stand alone’-gebouw, dat flexibel is in te richten en duurzaam is. In totaal omvat het nieuwe pand 14.500 m2 met grote flexibele verdiepingsvloeren. Een belangrijk pluspunt is dat er, grenzend aan het atrium, een groot auditorium komt. Het gebouw krijgt het Breeam-label ‘very good’ voor duurzaamheid. De oplevering is gepland voor begin 2016.

Pal naast het Stibbe-gebouw verrijst het nieuwe kantoor van chemie- en verfproducent AkzoNobel. Deze nieuwbouw is een ontwikkeling van Dura Vermeer Vastgoed naar een ontwerp van Group A. De realisatie is eveneens in handen van Dura Vermeer Bouw Midden West en Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Reageer op dit artikel