nieuws

Combinatie HP-Homij realiseert overheidsdatacenter

regios

HP Nederland en Homij Technische Installaties hebben van de Rijksgebouwendienst (RGD) de opdracht ontvangen om het overheidsdatacenter de Haagse Vierkante Kilometer te realiseren in Rijswijk. Het contract omvat het ontwerp, de realisatie en vijftien jaar onderhoud. Hierbij is HP verantwoordelijk voor het ontwerp en VolkerWessels-dochter Homij voor de realisatie en het onderhoud.

Combinatie HP-Homij realiseert overheidsdatacenter

De Rijksoverheid wil van 64 naar 4 datacenters. Vanaf eind 2014 wordt de Haagse Vierkante Kilometer de primaire datacenterlocatie voor negen ministeries en andere overheden in de Haagse regio. Het datacenter in Rijswijk komt in het bestaande rijksbedrijvencentrum op het bedrijventerrein Plaspoelpolder. Over het metrage en de omvang van de investeringen konden partijen gisteren (19 november) geen mededelingen doen.

Het gunningscriterium bij deze aanbesteding was de economisch meest voordelige inschrijving. Op basis hiervan won HP-Homij de opdracht. Het innovatieve ontwerp van de combinatie gaf hierbij de doorslag. Hiermee wordt de Haagse Vierkante Kilometer een van de meest energie-efficiënte datacenters van Nederland, met een energiebesparing van meer dan 40 procent vergeleken bij een traditioneel datacenter. Via een continue monitoring en optimalisatie moet in de onderhoudsfase jaarlijks nog meer energie worden bespaard.

Reageer op dit artikel