nieuws

Breda wil snel 200 studentenwoningen

regios

Het college van burgemeester en wethouders van Breda zet vaart achter het plan van Study Studios Alpha voor een complex met meer dan 200 studentenwoningen aan de Lunetstraat/Rat Verleghstraat. Het plan behelst een driehoekig complex van 12 meter hoog met een stadsparkachtig binnenterrein.

Het college stelt de gemeenteraad voor om een verklaring van geen bedenkingen op te stellen. Via deze procedure zou de bouw in het gunstigste geval in het eerste kwartaal van 2014 kunnen beginnen.

Volgens wethouder Arbouw vraagt de woningmarkt om snelheid en flexibiliteit: ‘Breda heeft grote behoefte aan meer studentenhuisvesting. Bij de planontwikkeling is vooral gekeken naar wat op deze locatie, langs het spoor, mogelijk is qua woningbouw. Via deze verklaring houden we de vaart erin, terwijl de belangen van omwonenden geborgd blijven in de reactiemogelijkheid.’

Uit recent landelijk onderzoek blijkt dat in Breda tot 2020 alleen nog kamers met eigen voorzieningen en zelfstandige studentenwoningen toegevoegd moeten worden. Daarnaast neemt het aantal internationale studenten dat in Breda studeert nog steeds toe. De studentenwoningen die Study Studios Alpha voorstelt, zijn ongeveer 24 m2 groot, met een eigen keukenblok, toilet en douche. De drie bouwblokken worden verbonden door interne trappenhuizen van 13 meter hoog. De campus beschikt over een gezamenlijke wasserette en voldoende auto- en fietsparkeergelegenheid.

Reageer op dit artikel