nieuws

BrabantWonen schrapt 29 arbeidsplaatsen

regios

Bij BrabantWonen verdwijnen in totaal 29 van de ruim 250 arbeidsplaatsen. Deze bezuiniging is volgens de woningcorporatie het gevolg van de verhuurdersheffing.

Hierdoor moet de komende jaren 14 à 16 miljoen euro per jaar aan het Rijk worden afdragen. BrabantWonen gaat daarom ook minder nieuwe woningen bouwen en de bedrijfskosten verlagen. Het restant moet worden opgebracht door huurverhogingen.

Een groot deel van de krimp in arbeidsplaatsen wordt de komende jaren ingevuld door het niet opvullen van vacatures, de (vervroegde) pensionering van medewerkers en door tijdelijke contracten niet te verlengen. Men ontkomt echter niet aan gedwongen ontslagen, schrijft de directie.

Ook verdwijnt er een aantal leidinggevenden, waaronder directieleden. De nieuwe directie ziet er als volgt uit: algemeen directeur/bestuurder Harrie Windmüller, directeur vestiging Den Bosch Marije Buursink, directeur vestiging Oss en directeur vestiging Maatschappelijk Vastgoed Henk Roozendaal en directeur Bedrijfsvoering Stephan Kunkels.

Met een kleinere directie en gecombineerde directiefuncties denkt BrabantWonen beter antwoord te geven op de ontwikkelingen rond het scheiden van wonen en zorg. Het creëren van zorgwoningen samen met BrabantZorg is daar een onderdeel van.

De vastgoedportefeuille van BrabantWonen omvat ruim 15.000 woningen, kantoren, winkels en garages in de gemeenten Den Bosch en Oss.

Reageer op dit artikel