nieuws

Bouwstart centrumplan Uden

regios

Gisteren is begonnen met de bouw van Centrumplan Hoek Promenade in het centrum van Uden. Het Centrumplan Promenade wordt een functiemix van winkels, dienstverlening, parkeren en wonen.

Centrumplan Hoek Promenade ligt aan de westzijde van het winkelcentrum van Uden tussen de Marktstraat, de Galerij, de Pastoor Spieringsstraat en de Kerkstraat. Het vormt de afronding van het kernwinkelgebied van Uden. Het project is van Area Wonen en winkelbeleggers ProWinko en Active Interest. V&D, La Place en H&M huren het overgrote deel van de winkelruimte. V&D neemt samen met La Place ongeveer 4.400 m2 in.

Het ontwerp is van Bonnemayer Architecten uit Uden. Area Wonen is nauw betrokken bij de realisatie van het centrumplan. ProWinko en Active Interest hebben ook winkelruimte verhuurd aan WE, T-Mobile, Amac en Rabobank. Er zijn nog twee winkels te huur. Aan de zijde van de Pastoor Spieringsstraat komen 31 appartementen, met uitzicht op de kerk en de Sint Janstraat. Op de hoek van de Galerij en de Promenade blijft een pleintje. De Hoek Promenade gaat naar verwachting in 2014 open. 

Reageer op dit artikel