nieuws

Bouw kantoor Spoorzone Tilburg begint

regios

In de Tilburgse Spoorzone is de bouw van een kantoorpand op het voormalige terrein van Uitgeverij Zwijsen begonnen. De ontwikkelaar is Fraterstraat BV, een samenwerking tussen VolkerWessels-dochteronderneming Van de Ven Bouw en Ontwikkeling en M7 Development. UWV en de gemeente Tilburg zijn de huurders.

Het kantoorgebouw komt op de hoek van de Gasthuisring en de Burgemeester Brokxlaan en krijgt een omvang van ongeveer 7.500 m2. Naar verwachting is het begin 2015 klaar. Er is parkeerruimte voor 100 auto’s van zowel bezoekers als personeel. Onder het gebouw is een halfverdiepte parkeerkelder met 62 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor personeel. Achter het gebouw komen nog eens 38 verdiept aangelegde parkeerplaatsen. 3stone Real Estate trad in deze transactie op namens Van de Ven Bouw en Ontwikkeling en M7 Development.

De gemeente gaat het grootste deel van de afdeling Werk en Inkomen, met zo’n 175 werknemers, in het nieuwe kantoorgebouw huisvesten. De medewerkers van deze afdeling zijn nu verspreid over meerdere locaties in de stad. Ook gaan er 160 werknemers van het Werkbedrijf (nu aan de Besterdring) en Sociaal Medische Zaken (nu aan het Reitseplein) van UWV aan de slag. De gezamenlijke huisvesting van gemeente en UWV is efficiënter, aldus Tilburg.

Reageer op dit artikel