nieuws

Bouw Het Gouden Hart begint nog dit jaar

regios

De bouw van wijkwinkelcentrum Het Gouden Hart in de wijk Gouden Buurten in Berkel en Rodenrijs moet voor het eind van het jaar beginnen. Dat heeft projectontwikkelaar Gouden Hart, een samenwerkingsverband van Amvest en Kavel Vastgoed, gisteren bekendgemaakt. Het gaat om een investering van in totaal 30 miljoen euro.

Bouw Het Gouden Hart begint nog dit jaar

Het Gouden Hart bestaat uit 102 appartementen (75 in de vrije huursector en 27 koop), 5.700 m2 winkelruimte en voorzieningen en een parkeerdek. De winkelvoorziening naast de halte van RandstadRail vervult een functie voor de wijk Westpolder Bolwerk en het aangrenzende Berkel en Rodenrijs-Zuid. Het Gouden Hart moet het kloppende hart worden van de wijk Gouden Buurten. Er zijn al huurcontracten gesloten met een supermarkt, kapper, bakker, bloemist, stomerij en kwalitaria. Ook het verkoop/informatiecentrum van Gouden Buurten krijgt een vestiging. De 75 huurappartementen zijn als beleggingsobject aan Aegon verkocht. Eind november wordt begonnen met de verkoop van de 27 drie- en vierkamerappartementen. Naar verwachting zal Het Gouden Hart halverwege 2015 worden opgeleverd.

Architect is Van Bergen Kolpa architecten uit Rotterdam, aannemer Van Mierlo Bouwprojecten uit Maasdijk. Het Gouden Hart is voor de ontwikkelingscombinatie Amvest en Kavel Vastgoed het derde deelplan. Eerder werden de Gouden Griffelbuurt en de Gouden Uilbuurt succesvol ontwikkeld en gebouwd. De gemeente Lansingerland, Amvest en Kavel Vastgoed sloten in 2003 een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling en bouw van de Vinex-wijk Westpolder/Bolwerk (de Gouden Buurten). Het plan omvat in totaal 3.000 koop- en huurwoningen en de invulling van het openbare gebied binnen de grote ontsluitingswegen. Daarnaast komen er verspreid door de wijk drie basisscholen en een vmbo-school. Op dit moment zijn ruim 1.100 van de 3.000 geplande woningen klaar. De overige deelplannen zullen gefaseerd worden ontwikkeld en gebouwd. Naar verwachting is de gehele wijk gereed in 2024.

Reageer op dit artikel