nieuws

Bouw De Hofmeesters in Rijswijk van start

regios

Woensdag vieren gemeente Rijswijk, Vestia en Dura Vermeer de start van de bouw van De Hofmeesters in Rijswijk, een project van 40.000 m2 dat eigendom is van woningcorporatie Vestia. De Hofmeesters moet gaan verrijzen aan de rand van de Plaspoelpolder in Rijswijk, op de voormalige kantoorlocatie van het Productschap voor Vee, Vlees en Eieren.

Bouw De Hofmeesters in Rijswijk van start

Het project bestaat uit twee gebouwen van ongeveer 45 en 51 meter hoog, die haaks op de Sir Winston Churchilllaan en de Treubstraat staan. Door deze opstelling ogen de gebouwen vanaf deze straten relatief slank en ontstaat er ruimte voor een groen daklandschap. De 259 woningen zijn een combinatie van huur en koop. Onder de gemeenschappelijke binnentuin komt een parkeergarage met 259 plaatsen.

De bouw neemt 18 maanden in beslag. De oplevering van de Hofmeesters vindt plaats in het tweede kwartaal van 2015. Dick Boelen, directeur Dura Vermeer Vastgoed: ‘Na een voorbereidingstijd van 13 jaar met verschillende obstakels, nieuwe inzichten en een nieuwe werkelijkheid is het zover. We zijn gestart met de bouw van een prachtig wooncomplex in een gebied dat in verandering is.’

Reageer op dit artikel