nieuws

Begin bouw winkelpand van 5.100 m2

regios

De bouw van ruim 5.100 m2 winkelruimte aan de Nieuwendijk in Amsterdam is gisteren begonnen. Opdrachtgever is Bouwinvest, namens Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund. Top Vastgoed is de ontwikkelaar van de plannen. Het gebouw is ontworpen door Frederik Vermeesch van Rijnboutt Architecten.

Begin bouw winkelpand van 5.100 m2

Bouwinvest en Top Vastgoed hebben Bouwcombinatie Dura Vermeer-De Nijs geselecteerd als aannemer voor deze opdracht, mede vanwege hun uitgebreide ervaring met bouwen in de Amsterdamse binnenstad. Zorgvuldig werken op deze bijzondere locatie heeft de aandacht. De bouw neemt ruim een jaar in beslag. De verwachte oplevering is begin 2015.

Het huidige gebouw aan de Nieuwendijk 196, voornamelijk kantooroppervlak, verdwijnt grotendeels. Alleen de begane-grondvloer en de zijgevels van het huidige pand blijven behouden. Bijzonder aan het plan is dat het aantal vierkante meters vloeroppervlak afneemt. In plaats van vier lagen kantoorruimte komen er drie lagen winkelruimte. Patrick van Lammeren van Top Vastgoed hierover: ‘We hebben na een aantal studies gekozen voor duurzame kwaliteit. Het bestaande gebouw telde wel veel meters, maar de verdiepingshoogte was beperkt. Door te kiezen voor sloop en nieuwbouw kunnen we drie winkelvloeren van 1.700 m2 per stuk realiseren met een grote vrije hoogte. Deze kwaliteit winkelruimte is erg schaars op de Nieuwendijk.’

Het pand maakt deel uit van Nowadays, de ambitieuze aanpak van drie voormalige C&A-panden aan het Damrak en de Nieuwendijk. In deze drie gebouwen staat ruim 13.000 m2 kantoorruimte leeg. Het volledige oppervlak van de gebouwen wordt herontwikkeld tot 27.500 m2 winkelruimte, bestemd voor internationale modeketens. De plannen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam. De transformatie van de panden aan Damrak 70 en Nieuwendijk 196 past in het beleid van de gemeente Amsterdam om het entreegebied van de stad een economische impuls te geven. De gemeente is inmiddels begonnen met de aanleg van de ‘rode loper’, de nieuwe inrichting van het Damrak.

Reageer op dit artikel