nieuws

AM en Rochdale ontwikkelen woningen in Banne

regios

Banne Binnen CV (projectontwikkelaar AM en woningstichting Rochdale) ontwikkelt woningproject De Ankerplaats in het Banne-centrumgebied in Amsterdam-Noord. Het omvat 32 woningen met een tuin en komt op de voormalige locatie van winkelcentrum In de Banne aan de Statenjachtstraat.

De verkoopprijzen variëren naar verwachting van 205.000 tot 245.000 euro vrij op naam, inclusief de afkoop van de vijftig jaar durende erfpacht. De verkoop van De Ankerplaats begint naar verwachting begin 2014 en de bouw in augustus 2014. Bouwer is BAM Woningbouw.

Veel winkels die in winkelcentrum In de Banne zaten, hebben zich nu gevestigd in het nieuwe wijk- en winkelcentrum aan het Bezaanjachtplein. Dit is in september officieel geopend en omvat 54.500 m2 aan winkels, woningen en buurtvoorzieningen. Op de plek van het oude winkelcentrum komt behalve woningbouw ook een brede school. Wie wil meedenken over de invulling van het gebied kan zich aanmelden via wonenopdeankerplaats.nl. Geïnteresseerden wordt na aanmelding gevraagd mee te werken aan een klein onderzoek. De resultaten worden benut voor de verdere ontwikkeling van De Ankerplaats.

Reageer op dit artikel