nieuws

Aanleg Bloemendalerpolder Weesp begonnen

regios

In Weesp is begonnen met de aanleg van de bouwweg aan de Leeuwenveldseweg, de eerste concrete stap in de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder. In het gebied worden de komende jaren maximaal 2.750 woningen met verschillende voorzieningen gerealiseerd.

Aanleg Bloemendalerpolder Weesp begonnen

De bouwweg is in de eerste plaats nodig voor de ophoging van de grond. Deze werkzaamheden vinden plaats eind 2014. Om fiscale redenen is met alle betrokken partijen afgesproken om nu al een gedeelte van de bouwweg te realiseren, meldt de gemeente Weesp. De aanleg van de bouwweg duurt een week.

In de Bloemendalerpolder komt een aantrekkelijk landschap met woningen, recreatiemogelijkheden en groen. Vanwege de ligging tussen de vestingstadjes Muiden en Weesp en op een steenworp van Amsterdam, is het gebied bedoeld voor mensen die willen profiteren van stadse voorzieningen in de nabije omgeving, maar die ook buiten willen wonen.

De Bloemendalerpolder is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit Bouwfonds Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Ymere, Blauwhoed Eurowoningen en de Van Wijnen Groep. Bij de ontwikkeling werken zij nauw samen met de gemeentes Weesp en Muiden, de provincie Noord-Holland, het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoed en -ontwikkelingsbedrijf (RVOB).

Reageer op dit artikel